Vpisi v tečaje joge in DNEVI ODPRTIH VRAT!

22. 8. 2022

Z rednimi tečaji joge pričenjamo 5.9.22.
Urnik bo objavljen v prihajajočih dneh, dodali smo nekaj novosti, tako da boš brez težav našel prakso, ki ti je pisana na kožo.
Izbiral boš lahko med telesno manj ( hatha, abhyasa) in bolj (flow, vinjasa) zahtevnimi praksami, za resne praktikante pa so na voljo tudi notranje prakse joge (raja joga), razbijanje filozofskih konceptov bivanja (jnana joga), grajenje skupnosti (sangha, karma dogodki), tematske delavnice, učiteljski tečaj joge, nadaljevalni učiteljski tečaj joge in še in še.

Spoznaj učitelje Šole joge RYS Joga DO!

Za tebe smo pripravili brezplačne dneve odprtih vrat, kjer se lahko udeležiš različnih programov, spoznaš različne učitelje, različne pristope iste prakse. Joga je praksa neštetih obrazov …

Med vsemi “učitelji joge”, ki dandanes jogo poučujemo po svetu, dejansko ni veliko Učiteljev joge.
Tistih, ki bi dejansko bili na cilju discipline joge. Tisti, ki bi dejansko doživeli ločitev Purushe od Prakriti, Zavesti od materije.
Večina nas, ki jogo dandanes poučuje, lahko podajamo izključno okvir, v katerem posameznik raziskuje. Ključna prvina prakse joge je torej lastna angažiranost praktikanta. Brez prakse, osebne izkušnje in redne introspektive lastnega početja ni prakse joge.
Pričetek septembra, stay tuned‼️
Pričetek 17.9.22, le še eno prosto mesto!
Info:
070 772 713
jogado48@gmail.com
Tako sem razmišljal nekje 2010:
KDO JE UČITELJ?
Ali opravljen tečaj, doma ali v tujini, naredi dobrega učitelja?
Učitelj joge se mi zdi preveč zlorabljena besedna zveza. Vsekakor je papir o opravljenem tečaju za učitelja nekaj, kar vam o dotični osebi pove le to, da si je vzela nekaj časa, odštela nekaj denarja in se podala v novo izkušnjo. Ne želim razvrednotiti učiteljskih tečajev, seveda ti veliko dajo, predvsem če je tvoja osebna pot že dolgo joga ali morda kaj sorodnega…
Beseda učitelj meni pomeni mnogo več kot oseba, ki jogo vodi v neki obliki skupinske ali celo individualne vadbe. Učitelj je oseba, od katere se ne učiš le v dvorani, je oseba, ki te napolni na avtobusni postaji, tržnici ali kjerkoli že. Predvsem pa je učitelj tisti, ki sam uspešno presodi, kaj je tisto, kar mora posamezniku tisti trenutek dati. Sebe ne bi poimenoval Učitelja, čeprav to piše na mojem certifikatu. Sem le tisti, ki ponudi lastno izkušnjo na ogled in za tem poskušam tudi stati. Včasih bolj, včasih manj uspešno. Vsi se težko izognemo temu, da kdaj svetu prodamo kakšen fake, ponaredek. In dokler se mi to še zgodi, seveda nisem učitelj. Če pustim situaciji, da me prelije in se zato oddaljim iz svojega centra, sem še daleč od učitelja.
In tako bi lahko našteval v nedogled. Razumete? Učitelj joge presega vse zgoraj napisano. Smešno mi je podajati svetu tisto, kar sem prebral v knjigah. Ljudem lahko ponudiš le tisto, kar si sam izkusil. Pa še to je včasih zgrešeno. Joga in Aikido sta meni zelo vzporedni veščini. Za obe je značilno, da se njuna definicija v očeh posameznika, ki ju (eno ali drugo) prakticira, spreminja nekako linearno glede na čas, ki ga ta isti posameznik nameni praksi. Za obe je značilno, da ju lahko definiramo kot Pot. Pot, kjer sam cilj ni pomemben, kajti v vsakem trenutku, ki ga preživim na poti, sem hkrati na cilju. In kdaj se vadba aikida, joge, tai chija in še česa podobnega spremeni v prakso? Mogoče takrat, ko to vsak dan počnemo? Mogoče takrat, ko to vsak dan počnemo večkrat? Verjetno bi si podobna vprašanja lahko zastavljal v nedogled. Ta trenutek v času se mi zdi še najboljši odgovor silno preprost. Vadba postane praksa takrat, ko tvoja Pot postane Pot joge…(ali kakšne druge veščine, ki raziskuje zavedanje preko gibanja, ali zavedanje preko lastne izkušnje, pridobljene v meditaciji).In čeprav bi nam radi prodali jogo kot celostno doživetje, je naša vadba, četudi nam uspe strniti 100 odstotkov lastne pozornosti v času, ki smo ga ta trenutek namenili naši vadbi, ves čas na nivoju vadbe…Vsaj dokler nam ne uspe izkušnje zaznave, zavedanja v trenutku nositi s seboj ves čas. In takrat časa ni, ampak to je že tema, ki jo bom obdeloval in grizel ob kakšni drugi priložnost …
Joga je notranja disciplina, je potop v umirjeno polje zavesti. Ko um ne skače iz ene ideje sebe na drugo, je RESNIČNOST resnično resnična.
Foto: Petra Cvelbar

Najdete nas na dveh lokacijah v Šiški,

Studio Yoga Yama in
Studio DO. Joga DO.

About

Robert Hönn se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena v prometni nesreči. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi. Da bi bila slika razumevanja občutka sebe še bolj celovita, povezavo telesa, uma in občutkov raziskuje skozi različne oblike gibanja kot so Aikido (2000-2013), Taijiquan (2013- ), ContaCt (eksperimentalni program), BodyWork (eksperimentalni program) in Instinktivno Dinamika Giba (2005- ), Tango (2014- ). Verjame predvsem v Prakso.

Robert Hönn , ERYT, IRJU (experienced registered yoga teacher) je:
– Od leta 2001 do danes je vodil že več kot 4000 ur skupinskih vadb joge, več kot 400 individualnih ur joge.
– Od leta 2003 objavlja različne članke, prispevke in video vsebine v najrazličnejših medijih.
– Leta 2009 je v samozaložbi posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
– Leta 2011 je v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
– Leta 2011 je ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh lokacijah v Ljubljani.
– Leta 2012 je registriral šolo joge RYS Joga Do, ki je registrirana pri
Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), RYT 200 in pri
Joga združenju Slovenije (JZS) RJŠ 300.
– Leta 2013 je ustvaril Virtualni joga studio, dostopen na spletni strani Sensa in YouTube kanalu.

Robert je kot izkušen učitelj registriran pri
Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA)
E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri
Joga združenju Slovenije (JZS)
IRJU (Izkušen registriran joga učitelj)

Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih:
– Asthanga joge (David Swenson, Govinda Kai),
– Power joge (Brian Kest, Lance Schuler, Rusty Wells, Pedro Franco)
– Vinjasa joge (Gerard Arnaud, Anastasis Koutsogiannis)
– Flow joge (Duncan Wong, Desiree Rumbaugh, Tiffany Cruikshank)
– Hatha joge (Gyandev McCord, Diksha McCord, Bhooma Chaitanya, Sinduma, Ilya Zhuravlev, Dayalu)
– Jivamukti (Patrick Broome, Anja Kühnel)
– Subtle body (Robert Henderson)