VZHOD enakonočja

21. 3. 2019

Dandanes je pravi izziv živeti v povezavi z naravo, še posebej v mestih, kjer nam sodobna tehnologija omogoča, da vsi dnevi leta potekajo podobno udobno. Elektrika nam omogoča, da pozimi ponočujemo prav tako kot poleti, topla oblačila, avtomobili in avtobusi ter komunalna služba dopuščajo, da je naše gibanje prav tako neomejeno, kot preostanek leta. Na nek način se več ne zavedamo ne teme, ne mrazu, ne vročine, kajti pred le-to nas rešijo hladilne naprave. Tako so prehodi med letnimi časi nekako nedoživeti.

Sama v zadnjih letih bolj zavestno opazujem in doživljam spremembe, ki jih štirje letni časi rišejo za nas. Dopuščam si, da polno doživljam mraz, dež, vročino, rastline, posebne zvoke in vonje,… ter jih sprejemam kot poseben del mojega vsakdana.

In sem se odločila, da kot diplomsko nalogo za učiteljski tečaj joge naredim praktično nalogo, tri dogodke, ki bodo udeležence bolj povezali s samim sabo in s tem, kar se dogaja v naravi. Prvi izmed teh dogodkov je Sončni vzhod enakonočja. Dogodki bodo sinteza mojega skozi življenje pridobljenega znanja in izkušenj.

Zbrali se bomo 23.3., uro pred sončnim vzhodom, ob 5.00 na začetku promenade v Tivoliju in zaključili ob 07.55 prav tako v Tivoliju. Pomembno je, da pridete res točno, ali malce prej, ker zaradi začrtanega programa ne bomo čakali zamudnikov.
Dogodek je zasnovan kot doživljajsko potovanje, sprehod z vajami, v bolj ali manj urbani naravi. Oblecite in obujte se primerno. In prinesite s sabo pripravljenost za nova doživetja in mogoče tudi nežen premik iz cone udobja.

*primerno tudi za otroke od desetega leta naprej
**v primeru dežja, bo dogodek prestavljen za en teden

Dodatna vprašanja in obvezne prijave na drustvotanguera@gmail.com

Cena: prostovoljni prispevki (priporočeno 5-10 eur, vendar niti slučajno obvezno…), za otroke brezplačno

Za vse, ki me ne poznate:
Vlasta Veselko sem kot otrok pričela s plesom in potovala skozi balet, izrazni ples, jazz balet k sodobnemu plesu, ki sem ga profesionalno počela več kot deset let. Leta 2008 sem se srečala s tangom, se takoj zaljubila vanj, in popolnoma preusmerila pozornost vanj. Že osem let delam kot učiteljica argentinskega tanga. Ob plesu sem študirala tudi slovenščino, filozofijo in Waldorfsko pedagogiko. Leta 2016 sem se izučila za maserko Kalifornijske masaže, leta 2017 pa zaključila tudi izobraževanje za NLP praktika. Trenutno obiskujem učiteljski tečaj joge pri RYS Joga DO.
Pri vsem svojem delu vedno združujem vsa svoja znanja, kajti verjamem da se s širino lažje dotaknem vsakega posameznika.

 

Pogosto me sprašujejo, zakaj z raznimi dogodki začnem zgodaj.
Preprosto.
Modri mož iz Logatca mi je povedal.
Dan se zjutraj išče. In taki modrosti ne rečeš NE. #SimplKotPasulj
Res me čaka delovni vikend. Ampak.
Preden stopim v Yoga Yamo, kjer imamo zadnji vikend pred zaključkom s tečajniki učiteljskega tečaja joge Šole joge RYS Joga Do TT18,
grem na sprehod. Na dogodek, ki je linkan spodaj.
Me zanima, kaj nam je pripravila Vlasta. Plesalka, gibalka, raziskovalka. Redno plešem z njo. #tango
Zahtevna. Natančna. Mehko udobna in trdno kompaktna. Težka, če hoče. Lahka, ko ji je do tega. Nastavlja mi super ogledalo, kje sem in kje nisem. In leta plesa prinesejo izkušnje in ko se te prelijejo s prakso asan, z redno meditacijo, dotiki in razumevanjem telesa … no to.
#kalifornijskamasaža
Ne vem, če še kdo poleg Vlaste to tehniko masaže izvaja v Slo, ampak je #top.
Preverjeno. Večkrat …🙏

Tako da … če imaš dovolj volje … vem, težko je zgodaj vstati … uhhh, pa vikend je … vem …
No, se vidimo.

#TočkaJoge🎯
Šola joge #RYSJogaDo
www.jogado.com

www.yogayama.si
#yogayama

About