Samozdravljenje – 1. stopnja: Kako nastanejo bolezni?

16. 11. 2022
O predavanju
Samozdravljenje – 1. stopnja: Kako nastanejo bolezni?
Modrost starih Ved odlično razlaga človeški um, vesolje, obstoj in smisel življenja ter nam pomaga doseči srečnejši in boljši način življenja. Po polnih 4 letih Kristijan Kolega ponovno prihaja v Ljubljano. Avtor številnih knjig, seminarjev in predavanj Kristijan Kolega, z duhovnim imenom Kakudmi Das, se že več kot 28 let ukvarja s študijem in proučevanjem Ved in vedske filozofije. Vendar njegovo znanje ne temelji samo na teoretični podlagi, ampak tudi na življenjskih izkušnjah, torej na neposredni uporabi naučenega v lastnem življenju, tako da svojim učencem posreduje, kaj Vede v resnici so. In ne gre le za informacije, ampak za znanje.
Samozdravljenje je tehnika zavestnega vplivanja na vaše materialno telo. Zavestni del uma lahko, če ima pravo znanje, zelo enostavno nadzoruje kemične spremembe v telesu. Vsaka bolezen ali motnja je vidna in merljiva s kemičnimi spremembami, ki se razlikujejo od bolezni do bolezni. Ko zavest pozna pravi vzrok, simptomi izginejo ali se spremenijo, naše telo pa se pozdravi. V prvem predavanju bomo spoznali naravo človeškega uma in razloge, zakaj smo ljudje to, kar smo zdaj in ali ga je mogoče na nek način spremeniti. S pravilnim razumevanjem naše trenutne situacije bomo v prihodnje delovali bolj pravilno. Sposobnost samozdravljenja je v vseh nas. Vse, kar je potrebno, je znanje, kako to sposobnost razviti.
Predavanje bo v Studio DO. Joga Do., Ulica Milana Majcna 29a, v Ljubljani, 18.11.2022. Začne se ob 18. uri, zato je priporočljivo, da pridete vsaj 5 minut prej, da se vmes pripravite na predavanje. Če želite, prinesite s seboj pripomočke za zapisovanje predavanj (pisalo, svinčnik, zvezek ipd.)
Prijave na predavanje niso obvezne, ob koncu predavanja pa lahko po želji pustite prostovoljni prispevek za učitelja.
Predvideno trajanje predavanja je 90 minut, nato pa se po želji lahko (brezplačno) udeležite Dharma joga ure in se skozi izkušnjo osebne prakse še dodatno navdušite za nadaljnja prizadevanja za izboljšanje kakovosti svojega življenja.

Studio JogaDo Ljubljana
PETEK, 18.11.2022.
18:00 Samozdravljenje I stopnja predavanje (Kristijan Kolega)
19:30 Dharma joga (Božidar Lelas)

O avtorju

 
Kristijan Kolega (Kakudmi das) se je rodil leta 1974 v Zadru, kjer je preživel prvih 19 let svojega življenja. Pri devetih letih se je začel glasbeno izobraževati na takratni glasbeni šoli v Zadru. Nato se je vpisal na srednjo tehnično šolo v Zadru in po opravljeni maturi odšel na Reko, da bi se vpisal na fakulteto za psihologijo, saj je bila to dolga leta njegova največja intelektualna ljubezen. Vendar se zaradi nezadostnih ocen iz srednje šole ni mogel vpisati na to smer, zato se je odločil za edino preostalo izbiro, Fakulteto za hotelski management pri Opatiji, da bi se izognil vrnitvi na zadrsko vojno območje.
Med študijem se je srečal s študenti vedske modrosti, ki so imeli center na Zametu na Reki. Navdušila ga je logika in filozofija, ki sta jo preučevala in izvajala, zato se je odločil, da bo izvedel več o vedski modrosti, da bi dobil odgovore na vsa vprašanja, ki so se mu do takrat kopičila v glavi. Po le nekaj mesecih druženja s preučevalci Ved se Kristijan odloči za največji in najpomembnejši korak v svojem življenju – zapusti fakulteto in se poda v meniško življenje v celibatu, posvečeno intenzivnemu študiju Ved in praktični uporabi. vedske modrosti. Po vodenju duhovnega učitelja je leta 1996 na nemški samostanski kmetiji prejel novo, duhovno ime Kakudmi das. Poleti 1999 je skupaj z ženo in več člani glasbene skupine odšel v Ameriko, kjer je po mesecu potovanja našel svoj dom v Los Angelesu. Tam najde službo v skupnosti enako mislečih ljudi kot učitelj v zasebni vedski šoli (gurukula). Maja 2000 je Kristijan dobil sina in se kot starš odločil za zasebno kariero v IT industriji, da bi preživljal novo družino. Kljub temu nadaljuje z rednimi aktivnostmi širjenja vedske modrosti skozi glasbo in pridiganje.
V obdobju med letoma 1998 in 2007 se je Kristijanu zaradi bolečin v križu, vratu in ramenih poslabšalo zdravstveno stanje. Stanje se je postopoma slabšalo in leta povzročalo nenehne težave pri sedenju, dvigovanju težkih predmetov in pri vsakodnevnih opravilih. Kristijan se odloči za magnetno resonanco in nazadnje za operacijo hrbtenice. A poleg bolečine in težkega življenja se je najbolj osredotočil na iskanje rešitve z meditacijo in molitvijo, ki je bila v tistih trenutkih intenzivnejša kot običajno. To mu je pomagalo, da je s svojim stanjem zavesti priklical odgovore na svoja vprašanja. Deseti dan njegovega napol paraliziranega stanja je končno prišlo do nenadne spremembe, ki je povzročila, da se je smer njegovega življenja spremenila na bolje … veliko bolje!
Kar se je zgodilo, je pravzaprav zelo preprost splet okoliščin. Christianov prijatelj Josh ga je poklical, da bi videl, kako je. Ker se stanje ni izboljšalo, mu je Josh predlagal, naj prebere knjigo dr. Johna E. Sarna, ki opisuje, kako je mogoče ozdraviti bolečine v hrbtu s preprostimi spremembami v človekovem čustvenem stanju. dr. Sarno je izjavil, da ni treba reševati nobenega problema, ker problem ne obstaja. Obstaja le naš problematičen pogled na stvari okoli nas, torej naše izkrivljeno dojemanje, kaj je res in kaj ne, kaj je realnost in kaj iluzija. Kristijan je rabil malo manj kot pol ure, da je prebral tisto kratko besedilo. Med branjem je z vso močjo lastne volje vstopil v podzavest in našel čustvo, ki je bilo vzrok za vse hude stvari v njegovem življenju. Bolečine od prej, ki so trajale devet let, so v naslednjih minutah izginile. Od tistega trenutka je njegovo zdravstveno stanje povsem uravnoteženo, tako da nima nobenega prehlada ali gripe, v njegovem telesu pa ni ne znaka ne glasu o bolečini. To je bila nadrealistična izkušnja, ki je Kristijanu odprla vrata v popolnoma novo percepcijo, stanje zavesti brez strahu, čeprav, kot pravi, ne povsem brez vsakega strahu, saj je to služba za vse življenje. To je odprlo vrata novim idejam in novim realizacijam, ki so se po zaslugi odprtega duha in poguma vrstile ena za drugo in tako uresničevale vse načrte, ki so se razvijali v njegovih mislih. Prvi načrt je bil to metodo dobro preučiti in najti vse tehnike, ki so združljive s samozdravljenjem. Tu je bilo vključenih več alternativnih metod, kot so EFT (Emotional Freedom Techique), NLP (Neuro-linguistic programming) in različne oblike avtohipnoze, ki so vse pomagale k boljšemu in lažjemu vstopu v spretno skrito podzavest, kjer se nahajajo vzroki. vseh naših težav. Kristijan trenutno piše svojo tretjo knjigo o samozdravljenju (skupno peto knjigo), v kateri bo popolnoma definiral in zaokrožil vsakdanje življenje človeka, ki resno išče Boga, zdravje in srečo nasploh.
image.png

About

Robert Hönn se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena v prometni nesreči. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi. Da bi bila slika razumevanja občutka sebe še bolj celovita, povezavo telesa, uma in občutkov raziskuje skozi različne oblike gibanja kot so Aikido (2000-2013), Taijiquan (2013- ), ContaCt (eksperimentalni program), BodyWork (eksperimentalni program) in Instinktivno Dinamika Giba (2005- ), Tango (2014- ). Verjame predvsem v Prakso.

Robert Hönn , ERYT, IRJU (experienced registered yoga teacher) je:
– Od leta 2001 do danes je vodil že več kot 4000 ur skupinskih vadb joge, več kot 400 individualnih ur joge.
– Od leta 2003 objavlja različne članke, prispevke in video vsebine v najrazličnejših medijih.
– Leta 2009 je v samozaložbi posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
– Leta 2011 je v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
– Leta 2011 je ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh lokacijah v Ljubljani.
– Leta 2012 je registriral šolo joge RYS Joga Do, ki je registrirana pri
Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), RYT 200 in pri
Joga združenju Slovenije (JZS) RJŠ 300.
– Leta 2013 je ustvaril Virtualni joga studio, dostopen na spletni strani Sensa in YouTube kanalu.

Robert je kot izkušen učitelj registriran pri
Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA)
E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri
Joga združenju Slovenije (JZS)
IRJU (Izkušen registriran joga učitelj)

Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih:
– Asthanga joge (David Swenson, Govinda Kai),
– Power joge (Brian Kest, Lance Schuler, Rusty Wells, Pedro Franco)
– Vinjasa joge (Gerard Arnaud, Anastasis Koutsogiannis)
– Flow joge (Duncan Wong, Desiree Rumbaugh, Tiffany Cruikshank)
– Hatha joge (Gyandev McCord, Diksha McCord, Bhooma Chaitanya, Sinduma, Ilya Zhuravlev, Dayalu)
– Jivamukti (Patrick Broome, Anja Kühnel)
– Subtle body (Robert Henderson)