Božično novoletna …

31. 12. 2020
Božična poslanica. Ker je smisel božiča, kakor sem se naučil v holiwoodskih filmih, LJUBEZEN.❤️
O ukrepih, hrčkih in marsičem.
Razmišljanje covidiota, ki je dokaj prepričan, da večina ukrepov ni povezana z vsemogočnim C, ampak služi le represiji in predvsem ubija tisto, kar imenujemo demokracija. Da o človekovih pravicah, ustavi in oligarhiji, ki ji zmotno pravimo demokracija, raje ne bi odpiral teme.
Maske. Tiste z belo elastiko.
Včeraj me je model ustavil na vratih trgovine, kjer sem želel kupiti zračnico. Mladiču je počila guma na biciklu in tale CovIdiot je dokaj prepričan, da je za imunski sistem zelo dobrodejno, da preživlja vsak dan vsaj par ur v gibanju. Na prostem. Zato je menjava zračnice ali flikanje luknje #must. In tako vstopim z buffom, ki ni ruta, ne šal, v trgovino s športnimi pripomočki. In varnostnik za menoj: “Gospod, a niste nič poslušali, že en teden ne morete s tako masko nikamor …”
Ne. Nisem poslušal. Ker sem dokaj prepričan, da neprestano poslušanje o številkah, o okuženih, o testiranih nima smisla. In popolnoma sem prepričan, da sem to, kar dajem vase. In zakaj bi vase dajal strah? Da, slišal sem za veliki C, le kako naj ne bi? In to je dovolj, ne potrebujem dnevne infuzije številk. Oboleli. Okuženi. Umrli. S pridružnimi boleznimi. Brez njih. Starejši od. Mlajši od. In seveda se z varnostnikom nisem kregal. V neprijetnosti svoje službe se je trudil biti prijazen. In zato sem mu seveda pokimal in odpujsal v drugo trgovino, kjer nihče ni imel nič proti mojemu buffu. Kupil zračnico in nov set za flikanje gum.
Ker maske … Vsekakor ni dvomiti o tem, da fizična zapora zmanjša neposreden tok izdihanega zraka v prostor. Torej uporabno, če nekdo kašlja in kreha in tako porisne zrak iz sebe z večjo brzino v prostor okrog. Tu maska brez dvoma opravi svojo nalogo.
Ampak verjetno se strinjamo, da maska ni hermetično zaprta. Če bi bila, bi povprečen smrtnik ob uporabi padel dol po 2 minutah, tipi, ki trenirajo apnejo in jogiji po 5ih, le redki pa bi obstali kaj dlje.
Zrak torej zapušča masko. In če smo v prostoru, ki ni prisilno zračen, torej z dovodom in odvodom zraka, se vsebnost znamenitih aerosolov izdihanega zraka s časom v tem prostoru le povečuje. Dolgo zadrževanje v takem prostoru preprosto pomeni, da boš vdihnil zrak, v katerem je xyz molekul, ki prinašajo vate vse, kar so sosedi izdihnila. Najboljša preventiva torej ni maska, ampak manj časa v shoping centru in/ali konkretno zračen prostor.
Hrčki? Tisti z masko zbolijo manj in le ena četrtina njih, medtem ko tisti brez pa zbolijo bolj, od teg 3/4 ali več njih.
Množična testiranja po mestih?
Folk stoji po dve uri v vrsti, da bi se testiral na noro nalezljivi virus, četudi ne kaže znakov najmanjšega prehlada … in se morda naleze od nekoga, ki stoji ob njem. In potem ima, recimo, negativen izvid. In?
Pa saj se lahko okuži takoj po izstopu iz testne točke!!!!! Pa pustimo ob strani zanesljivost testov.
Cepljenje. Ker smo solidarni.
Saj veste, da naj bi cepljenje le ublažilo potek bolezni, če bi jo dobili? Torej cepljenje ne pomeni, da skačeš naokrog brez maske. Ker ne vemo, ce bi cepljenje zmanjšalo verjetnost prenašanja velikega C. Ker v temu primeru se ne cepiš zaradi solidarnosti. Ukrepi bodo še naprej v veljavi, ob dovolj veliki precepljenosti bodo sledili bonbončki blagega sproščanja.
Ura. Policijska. Ta je od … do …
Ne vem točno kdaj, me ne zadeva, ker hodim s kurami spat in vstat. Ampak resno … Policijska ura?
Ker ni dovolj zapiranje lokalov in gostiln . Ker Slovenci množično izstopijo tam okrog 21.09 ure in se podajo v razvrat …
Si bil kdaj v puberteti? No, če ti sistem in starši niso do 10 leta dodobra oprali glave, si bil. In če je v temu obdobju dokazovanja samemu sebi in drugim kaj pomembno, je to upor. Upor normi. In resno misliš, da bo policijska ura ustavila tiste pubertetnike ( nekaterim puberteta traja do 30 ali več let. Preverjeno. Sem bil med njimi.), ki so se odločili, da bodo danes spili par pirov in se družili?
Resno?
Ta ukrep služi le pritisku na že tako dovolj obremenjen folk.
Lockdown. Delni, popolni, na parne ali neparne dni.
Zaščitili bomo ranljive skupine. Super. Krasno.
Človeško. Dajmo jih torej zaščititi. Ampak storimo to tako, da ne ustvarjamo novih ranljivih skupin.
PS, kako zaščititi srednješolce, letos 30% več hospitaliziranih zaradi poskusov samomorov kot lani?
30 let se posluša, kako zdravstvo poka po šivih. Ampak ne, mi bi vitko državo in optimizacije zaposljevanja. Ker je glavno, koliko eur na človeka smo proizvedli. BDP. In investicije, ki tečejo mimo svojega namena v žepe raznoraznih modelov, ki na različnih področjih rešujejo življenja. Ne, mi se s tem ne ukvarjamo, ampak rešujemo življenja s solidarnostjo, o kateri sem že pisal.
Beseda leta? #Solidarno❤️
Solidarno imam pol leta zaprto firmo.
Solidarno zaposleni boljši polovici nakazujem plačo. In prispevke seveda.
Solidarno plačujem najemnino za poslovni prostor.
Solidarno plačujem stroške za vse tri poslovne prostore, v katerih ustvarjam.
A veš tisti vic, ko sta dva vdrla v neko hudo vilo, vlomila v sef, se je sprožil alarm, pa sta vsak potegnila iz sefa svojo kuverto, zbežala in se spet srečala deset let kasneje?
In pravi prvi, stari, same delnice so bile v kuverti, sem prodal, dnarja mam k blata, hude bejbe, jahta, noro.
In drugi odgovori, da je to res dobro, ker v njegovi kuverti so bili le računi in zdaj počasi plačuje, kolikor mu pač znese vsak mesec … Solidarno.❤️
No to.
Solidarno bom zaprt in plačeval vse skupaj še nekaj časa, kot ta drugi model iz vica.
Solidaren sem z vsemi, ki si zloglasne aplikacije #ostanizdrav ne morejo naložit, pa naj imajo prestar pameten telefon ali pač nimajo za prenos podatkov.
Zato si te, slabo delujoče aplikacije, seveda ne bom naložil.
In ko pride cepivo, bom solidaren z vsemi, ki si ga želijo in ga potrebujejo za svoj blagostanje, zato se ne bom prijavil v čakalno vrsto.
Solidarnost je lepa čednost.
Ukrepi, ki bi v očeh covidiota dejansko delovali.
🎯 Ostati doma ob prvih znakih slabega počutja, vročine, kašljanja …
🎯 Plačana bolniška. S tem, ko je bolniška 30 dni strošek delodajalca, marsikateri zaposleni doživlja pritisk in žal ne ostane doma, ko malo pokašlja.
🎯 Če bi stroka z različnimi oblikami lockdownov poskušala regulirati število ljudi v bolnici, bi morala država, oz.vlada, v tistem trenutku, ko bi rekla, frizerji, ostanite doma, plačati vsem tem ljudem vsaj 80% njihove normalne plače.
🎯 In bankam povedati, drage moje inštitucije, ki ljudem zaračunate, da imajo lahko svoj denar pri vas, da ga ve posojate dalje še dražje, krediti, obroki, leasingi so zamrznjeni za čas lockdowna+30 dni.
🎯 Seveda ključno.
Poskrbeti za kader in primerne prostore v DSOjih
In ob tem se vprašati, kakšno družbo smo ustvarili, da je v dsojih tako število ljudi, ki niso dementni, niso potrebni 24ur/dan posebne nege? Zakaj niso doma, zakaj svojci ne skrbijo za njih? Ali morda del odgovornosti za to nosi tudi razčlovečena družba?
” Ljudje moji, pa saj je božič!” je rekel naš bivši predsednik, ko se je brez robocopov odpravil nekam na Dolenjsko, kjer se je folku v neki vasi strgalo in so hoteli fizično odstranit cigane, s katerimi so imeli težave v sobivanju …Božič je.
Vlada?
Vlada je najboljša vlada vseh vlad Europe vseh časov.❤️ In cesar ima spet nova oblačila.
In družba je le odsev zavesti nas, ki družbo ustvarjamo.
31. #jogado #gibanica
Distanciraj se od svojih verjetij in poglej svet iz drugega zornega kota.
#joga = #zlitje
S tem, kar JE.
In časa v stanju joge NI.
Šola joge

RYS Joga Do.
Studio DO. Joga Do.
Več različnih vsebin na temo prakse joge, pa BREZPLAČNO najdeš na youtube kanalu:
Aja, pa Kevin zaradi lockdowna letos ne bo sam doma …

About

Robert Hönn se je rodil leta 1971 v Ljubljani. Praksa joge je stalnica njegovega vsakdanjika od leta 1996, ko se je z njo srečal kot obliko rehabilitacije po poškodbi ramena v prometni nesreči. Skozi leta jo je spoznaval skozi različne šole in tradicije in s časom oblikoval svoj pristop k praksi. Da bi bila slika razumevanja občutka sebe še bolj celovita, povezavo telesa, uma in občutkov raziskuje skozi različne oblike gibanja kot so Aikido (2000-2013), Taijiquan (2013- ), ContaCt (eksperimentalni program), BodyWork (eksperimentalni program) in Instinktivno Dinamika Giba (2005- ), Tango (2014- ). Verjame predvsem v Prakso.

Robert Hönn , ERYT, IRJU (experienced registered yoga teacher) je:
– Od leta 2001 do danes je vodil že več kot 4000 ur skupinskih vadb joge, več kot 400 individualnih ur joge.
– Od leta 2003 objavlja različne članke, prispevke in video vsebine v najrazličnejših medijih.
– Leta 2009 je v samozaložbi posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
– Leta 2011 je v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
– Leta 2011 je ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh lokacijah v Ljubljani.
– Leta 2012 je registriral šolo joge RYS Joga Do, ki je registrirana pri
Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA), RYT 200 in pri
Joga združenju Slovenije (JZS) RJŠ 300.
– Leta 2013 je ustvaril Virtualni joga studio, dostopen na spletni strani Sensa in YouTube kanalu.

Robert je kot izkušen učitelj registriran pri
Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA)
E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) in pri
Joga združenju Slovenije (JZS)
IRJU (Izkušen registriran joga učitelj)

Izobraževal se je pri svetovno priznanih učiteljih:
– Asthanga joge (David Swenson, Govinda Kai),
– Power joge (Brian Kest, Lance Schuler, Rusty Wells, Pedro Franco)
– Vinjasa joge (Gerard Arnaud, Anastasis Koutsogiannis)
– Flow joge (Duncan Wong, Desiree Rumbaugh, Tiffany Cruikshank)
– Hatha joge (Gyandev McCord, Diksha McCord, Bhooma Chaitanya, Sinduma, Ilya Zhuravlev, Dayalu)
– Jivamukti (Patrick Broome, Anja Kühnel)
– Subtle body (Robert Henderson)